Friday, March 24, 2006

Hauska on tietää™: Lindströmin pihvi

Monipa on varmaan syönyt Lindströmin pihviä, ja joku tosi kova sälli ehkä useammankin kuin yhden kerran, mutta harvapa tietää Lindströmin pihvin salaisen ja tarkoin varjellun valmistusmenetelmän.

Linströmin pihveissä tärkein osa valmistusta on mureutus. Mureutus on suoritettava huolella ja hitaasti. Ruotsissa 60-luvulla Linströmin pihvien valmistukseen liittyi tietynlainen riitti, jossa pihvit survottiin mureiksi jaloilla. Kuitenkaan hygieeniset ruotsalaiset eivät tohtineet käyttää paljaita jalkoja, joten survonta tehtiin kengät jalassa.
Herra Lindström huuruisella 70-luvulla mietti, että miten tarjonnan saa vastaamaan kasvavaa kysyntää, joten aikaa kuluttavalle survonnalle oli keksittävä taloudellisempi ja vähemmän työvoimaa vaativa vaihtoehto.

Nykypäivänä suurten yritysten pihalla poikkeaa silloin tällöin vaivihkaa kuorma-auto, jossa lukee kyljessä Lindström. Nämä ovat pihvi-Lindströmin palveluksessa. Pihvit tuodaan matoiksi naamioituna yritysten auloihin, jossa ihmiset sitten tallovat ne tietämättään mureiksi viikkojen aikana.
Kun pihvit ovat varmuudella mureita, Lindströmin auto vierailee jälleen, ja käy vaihtamassa pihvit mureuttamattomiin. Toisinaan osa näistä mureutetuista viedäänkin samantien yrityksen ruokalaan.
Etpä varmaan olisi arvannut, että olet voinut osallistua oman ruokasi valmistukseen!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home